Укрпошта підвищила тарифи на відправлення

Укрпошта підвищила тарифи на відправлення

Фото: Depositphotos

З 1 липня Укрпошта підвищила тарифи на відправлення по Україні та за її межами.

Про це повідомила пресслужба Укрпошти.

Зазначається, що згідно з новими тарифами, вартість доставлення відправлень «Укрпошта Експрес» збільшиться у середньому на 10 гривень для пересилання в межах однієї області та на 8 гривень для пересилання в межах всієї країни.

Крім того, введено нові тарифи на послуги Укрпошта Стандарт, де середнє підвищення становить 7 гривень на пересилання по Україні, та на 10 гривень — в межах окремої області.

У пресслужбі пояснили, що раніше вартість доставки відправлення вагою до 1 кг у межах України становила 35 гривень, а після перегляду тарифів вона збільшиться до 42 гривень. А доставка посилки вагою від 5 до 10 кг тепер коштуватиме 70 гривень, порівняно з попередніми 60 гривень.

Крім цього, на 5 гривень зросла вартість послуги Укрпошта Документи та вартість кур’єрської доставки.

Також з 1 липня змінилася вартість пересилання "дрібних пакетів рекомендованих" у всі зони та посилок до семи країн Близького Сходу: Алжиру, Афганістану, Катару, Кувейту, Оману, Саудівської Аравії та Тунісу. Ці зміни становитимуть 10% від поточних тарифів.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ Укрпошта тривалий час не змінювала тарифи на доставку, однак інфляція, енергетична криза, зростання цін та втрата активів у низці областей змусили переглянути вартість відправлень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну