У Криворізькому районі засудили чоловіка, який обікрав майбутню тещу

У Криворізькому районі засудили чоловіка, який обікрав майбутню тещу

Фото: Pixabay

У травні 2023 року Криворізький районний суд виніс вирок чоловіку за крадіжку золотої ладанки та мідного кабелю з будинку матері його нареченої.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В березні 2021 року чоловік перебував у чужому будинку з дозволу його власниці.

Із приміщенні сараю, розташованого на території домоволодіння, він викрав 50 метрів трьохжильного мідного кабелю з вініловою оболонкоюзагальною вартістю 1564,50 гривень.

Окрім того, вдень 14 квітня 2021 року, перебуваючи в тому ж будинку з дозволу його власниці, чоловік викрав із шкатулки, яка знаходилась у тумбочці поряд із ліжком в спальній, золоту ладанку, 585 проби, вагою 0,74 грам з візерунком «Божья матерь семистрельная». Загальна вартість виробу, що належить власниці будинку, складає 710,89 гривень.

Потерпіла у судовому засіданні надала показання про те, що чоловік є нареченим її доньки та проживав у її домоволодінні.

У будинку здійснювалися ремонтні роботи та під час заміни проводки, виявили відсутність кабелю.

Окрім того, пізніше вона виявила, що з її спальної кімнати зникла золота ладанка.

Як з`ясувалося, до вчинення крадіжки причетний майбутній зять. Останній майно не повернув, однак відшкодував матеріальну шкоду.

Їй роз`яснювалося право на подання цивільного позову, однак реалізувати його жінка не бажала. Щодо виду та міри покарання обвинуваченому, покладалася на розсуд суду.

У суді чоловік вину визнав, не заперечував обставин, викладених в обвинувальному акті.

Надав показання про те, що проживаючи з дозволу потерпілої у її домоволодінні, на початку березня 2021 року, у сараї, помітив кабель, який виніс за територію домоволодіння, випалив, а метал здав на металобрухт.

Також, із спальної кімнати, зі шкатулки, викрав золоту ладанку, яку здав у ломбард.

Гроші від реалізації викраденого майна використав на власні потреби. Крадіжку вчинив через брак роботи та грошей. У вчиненому щиро розкаювався, просив суворо не карати.

Криворізький районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, а саме у таємному викраденні чужого майна та крадіжці, вчиненій повторно або за попередньою змовою групою осіб.

Йому призначили покарання у виді 1 року 6 місяців позбавлення волі.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив чоловіка від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік, з умовою періодично періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну