На Дніпропетровщині ростуть саджанці сосни кримської, «евакуйовані» з Запоріжжя

На Дніпропетровщині ростуть саджанці сосни кримської, «евакуйовані» з Запоріжжя

Фото: Східний лісовий офіс

У Дніпропетровській області на Паньківському лісництві філії "Петриківське лісове господарство" ростуть 30 тисяч саджанців сосни кримської, "евакуйовані" на початку весни 2023 року з Запоріжжя.

Про це йдеться на сторінці Східного лісового фронту у Facebok.

«30 тисяч деревець, що були вивезені з Крутоярівського лісництва філії «Запорізьке лісове господарство», прийнялися та чудово ростуть у Паньківському лісництві філії «Петриківське лісове господарство». Лісівники кажуть, частинка Запоріжжя у вигляді майбутнього лісу тепер буде на Дніпропетровщині», — йдеться на сторінці.




У філіях Східного лісового офісу на Дніпропетровщині та Донеччині провели технічне приймання висаджених навесні 2023 року культур.

Загалом було створено 336 з половиною гектар майбутніх лісів. Майже 333 гектар — на Дніпропретровщині та майже 4 гектар на Донеччині.

За класами якості створені лісові культури розподіляються: майже 207 гектар – культури доброї якості та майже 130 гектар задовільної якості.




Культур незадовільної якості немає.

Використовувалися лісоутворюючі породи сосни звичайної – 56,9 %, сосни кримської – 18,8 %, дубу звичайного – 9,1%.

Перевірили й цьогорічні посіви у розсадниках на площі понад 4 з половиною гектар.

Дніпропетровська область – понад 4 гектар, Запорізька область – понад 5 соток. Загалом було висіяно 1,5 тисячі кілограм насіння.

Результатом весняної кампанії з лісорозведення та лісовідновленням стала висадка понад 2 мільйони 300 тисяч штук сіянців по Східному лісовому офісу.

Це 2 мільйони 297 тисяч штук – Дніпропетровщина та понад 15 тисяч – Донеччина.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну