Як працюватимуть освітні заклади Дніпропетровщини

Як працюватимуть освітні заклади Дніпропетровщини

Фото: Перший Криворізький

Голова Дніпропетровської обласної ради провів робочу нараду з директорами комунальних закладів загальної середньої та позашкільної освіти Дніпропетровщини «Освіта в умовах надзвичайних ситуацій». Під час зустрічі учасники говорили про виклики сьогодення, роботу працівників освіти в умовах війни, новий освітній маркетплейс «Освіта 4.0 Hub», можливість змішаної форми навчання, яку планують впровадити у вересні та інше.

Увагу присутні зосередили на темі цифровізації. Зокрема, на сучасному маркетплейсі «Освіта 4.0 Hub».

«Цей ресурс було створено, аби кожен зміг визначити свій освітній шлях - тобто за п'ять кроків учні зможуть порівняти заклади освіти та обрати кращий для себе. Додаток має вичерпну інформацію про всі освітні продукти і створенні платформи. Тут - і аналітика, і підтримка боту в месенджері», - розповів Сергій Гушко, в.о. проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків Державного університету економіки і технологій.

Говорили учасники наради й про питання безпеки.

«В області створено фонд захисних споруд. Сюди входять сховища та укриття. Наше завдання нині - створити в кожному навчальному закладі області укриття, які будуть оснащені всім необхідним і яким освітяни та учні будуть вміти правильно користуватись», - сказав Ігор Миронюк, начальник відділу цивільного захисту Дніпровського районного управління ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

На зустрічі мова також йшла про запровадження максимального очного навчання, доступність освіти, відбудову зруйнованих закладів та продовження реформи Нової української школи. Також присутні окреслили основні напрямки роботи на найближчий час.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну