У Кривому Розі прощаються з загиблим захисником Русланом Нежигаєм

У Кривому Розі прощаються з загиблим захисником Русланом Нежигаєм

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 29 червня, у Кривому Розі на Алеї слави біля пам'ятного знаку "Іловайський хрест" проходить церемонія прощання з полеглим воїном Русланом Нежигаєм.

Про це повідомляють журналісти «Першого Криворізького».

Руслан Нежигай загинув на Донецькому напрямку.

До повномасштабного вторгнення був учасником антитерористичної операції, воював у складі 40-го мотопіхотного батальйону, більш відомого як "Кривбас".

Він пройшов оточення під Іловайськом у серпні 2014 року, оточення під Дебальцевим у лютому 2015-го року. Завжди брав участь в акціях громадянського суспільства — вшанування пам'яті полеглих, акціях на підтримку військовополонених тощо.

Руслан завжди брав участь в акціях 39-ї жіночої сотні, де волонтерила його дружина Олена. Чоловік облаштовував локації на виставках "Запах війни", готував на багатті, проводив вишколи, вчив дітей правилам першої домедичної допомоги. Олена: говорить: "Я завжди мислила так — якщо він там працює, чому ж я тут буду просто так сидіти".



«Йому не треба було шукати якихось слів, він завжди був поруч. Я ніколи не міг подумати, що буду шукати якихось слів, щоб сказати Русіку. Не могло з ним нічого трапитись. Іловайськ. Дебальцеве. Він не ніс в цей світ проблем. Людина, яка завжди приносила користь і щось хороше. Я знаю точно, що він зробив все правильно. Вічна тобі пам'ять, брате...», — сказав Сергій Бондаренко, побратим Руслана, з яким вони пройшли оточення та полон під Іловайськом та Дебальцевим у 2014 і 2015 роках під час антитерористичної операції.

Панахиду провів військовий капелан, отець Юрій Ільків, священник української єдиної помісної церкви.

Він закликав усіх криворіжців, які звертаються по проведення панахиди за загиблими наголошувати обраним священникам, що загиблі військові це не "раби божі", а "невинно убієнні Герої України".




Віддати шану полеглому воїну Руслану Нежигаю прийшли сотні побратимів, волонтерів, друзів та рідних.

Дружина Руслана Олена Нежигай, подякувала усім, хто зміг прийти, і хто телефонував та писав, аби підтримати родину.



Редакція «Першого Криворізького» висловлює співчуття родині, друзям і побратимам загиблого Героя.

Велика шана і вдячність кожному українському Герою!


Фото: Даніїл Токмаков

Посилання скопійовано в буфер обміну