Криворізькі депутати не підтримали петицію про перейменування провулка на честь Геннадія Головкова

Криворізькі депутати не підтримали петицію про перейменування провулка на честь Геннадія Головкова

Фото: Перший Криворізький

28 червня, стало відомо, що депутати Криворізької міської ради не підтримали петицію щодо перейменування провулка на честь Геннадія Головкова.

Про це йдеться на сайті Криворізької міської ради.

Раніше редакція "Першого Криворізького, писала, що криворіжці просять перейменувати вулицю на честь загиблого Героя Геннадія Головкова.

"Провулок, на якому виріс і тривалий час жив Геннадій має ім’я російського хіміка Бутлерова. В нашій країні йде дерусифікація і повномасштабна війна з Росією, тому, однозначно, назву провулку Бутлерова треба замінити, і доцільно би було замінити назву з російського хіміка, на ім'я Воїна, Героя, який мужньо і ціною свого життя захищав Україну. Теперішнє та наступні покоління повинні знати імена своїх Героїв, своїх Захисників, хто поклав своє життя за кожного українця", — йдеться у тексті петиції.

Не маючи досвіду у військовій справі, не служивши строкову службу за станом здоров’я, в травні 2022 року, він, не вагаючись, записався добровольцем на війну.

Йому запропонували навчання однієї з найнебезпечніших професій у воєнній справі – штурмовика. Попри складності, він пройшов навчання і пішов захищати Україну у складі батальйону спеціального призначення «Дике Поле».

Побратими знали захисника під позивним "Фанта".

Геннадій разом із побратимами звільняв від російських окупантів Харківську область, хлопці дійшли до кордону і деякий час тримали кордон України з Росією.

У бою за місто Байрак Геннадій отримав поранення в ногу та плече, тяжку контузію, але, попри це, чекав одужання, аби знову піти на захист України.

Після Харківщини боєць тривалий час воював на Луганщині та Донеччині, у самому пеклі війни.

19 лютого 2023 року в запеклому бою, від снаряда російського танка життя Героя трагічно обірвалося на 39 році життя.

На сайті Криворізької міської ради повідомляють, що 27 червня 2023 року на пленарному засіданні ХL сесії Криворізької міської ради VIII скликання петицію не підтримано.

Нагадуємо, це не перший випадок, коли депутати Криворізької міської ради ігнорують пропозиції криворіжців щодо перейменування вулиць.




Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну