Уряд скасував обов’язкове експертне дослідження при перереєстрації авто

Уряд скасував обов’язкове експертне дослідження при перереєстрації авто

Фото: Depositphotos

Кабмін ухвалив постанову, яка визначає, що під час перереєстрації транспортного засобу проведення експертного дослідження не є обов’язковим, за винятком ввезення вживаних автомобілів з-за кордону вперше.

Про це повідомляє пресслужба головного сервісного центру МВС.

Зазначається, що необхідно отримати талон е-запису на отримання послуг в сервісному центрі МВС на конкретно визначену дату й час (онлайн або через термінал) та отримати послугу в адміністратора, надавши повний пакет необхідних документів для отримання такої послуги.

Тепер перереєстрація триватиме близько 25 хв.

Водночас, за бажанням продавця або покупця можна буде провести й експертне дослідження транспортного засобу та реєстраційних документів до нього й отримати висновок Експертної служби МВС.

Такий висновок є чинним 10 днів.

При проведенні експертного дослідження під час перереєстрації транспортних засобів Експертина служба МВС у 2022 році виявили 1202 транспортні засоби з підробленими або заміненими ідентифікаційними номерами двигуна, шасі автомобіля, а в першій половині 2023 року — 381.

Більшість таких порушень було виявлено під час дослідження вживаних транспортних засобів ввезених з-за кордону вперше. Тому для них обов’язковість експертного дослідження зберігається.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну