Криворізького нацгвардійця на псевдо «Ведик» нагородили медаллю “Захиснику Вітчизни”

Криворізького нацгвардійця на псевдо «Ведик» нагородили медаллю “Захиснику Вітчизни”

Фото: в/ч 3011 НГУ

Указом Президента України нагороджено медаллю «Захиснику вітчизни» криворізького гвардійця на псевдо «Ведик».

Про це йдеться на сторінці 21-ї окремої бригади охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського.

Захисник у лавах Криворізької бригади проходить службу з початку березня 2022 року. Виконував бойові завдання й на Донеччині.

До повномасштабного вторгнення Василь Миколайович працював багато років на одній із шахт Кривого Рогу — майстром дільниці.

Чоловік має вищу освіту та військовий досвід — проходив строкову службу у прикордонних військах та впродовж трьох років ніс службу у береговій охороні в Естонії. Згадує — отримана тоді підготовка допомагає і зараз.




«Поворотним моментом для чоловіка стало повідомлення про майже півсотні дітей, які постраждали внаслідок російських обстрілів, адже він і сам батько двох доньок та має трирічного внука Тимура. За словами військового, родина прийняла та підтримала його рішення», — йдеться в повідомленні.

Спочатку Василь Миколайович декілька місяців забезпечував підтримання правового режиму воєнного стану та блокпостах поблизу Кривого Рогу.

Влітку 2022 року виїхав на свою першу ротацію в Донецьку область. Ротно-тактична група військової частини у той час тримала оборону в районі населених пунктів Велика Новосілка та Новомихайлівка.




На початку вересня «Ведик» разом із побратимом із позивним «Фідель» вирушили на передові позиції. Їх завданням було зайняти та утримувати лісопосадку.




Коли група рухалася до визначеного місця, за ними слідкував ворожий дрон та працював міномет. Під час обстрілу «Фідель» отримав осколкове поранення. «Ведик» зміг доповзти до нього, наклав турнікет та на собі відтягнув побратима у більш безпечне місце, аби після обстрілу передати пораненого товариша на евакуацію.

За кілька годин «Ведик» з іншими гвардійцями дістався визначених позицій – відстань між ними та російськими окопами становила менше ніж 400 метрів. Щоб змусити військових відійти росіяни вели по них артилерійський вогонь та спробували штурмувати українських військових. Противник намагався підійти до вогневих позицій групи та не зміг – під час спостереження було помічено рух російських військових.

Завдяки злагодженим діям нацгвардійців ворог поніс втрати та відступив.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну