Обласний онкодиспансер у Дніпрі був реорганізований з порушеннями: Лукашук

Обласний онкодиспансер у Дніпрі був реорганізований з порушеннями: Лукашук

Фото: Перший Криворізький (фото ілюстративне)

У квітні 2023 року до Дніпропетровської обласної ради надійшли звернення щодо порушень в роботі Дніпровського онкодиспансеру.

Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук в telegram.

У травні-червні уповноважена комісія провела перевірку діяльності закладу.

Перевірка проходила в нелегких умовах – частина адміністрації закладу відверто чинила опір законним контрольним заходам.

За її результатами виявили грубе порушення статуту закладу – керівниця без відома і обов’язкового погодження облради провела реорганізацію закладу, змінила його структуру, звільнила працівників.

15 червня 2023 року керівник закладу Ольга Іванівна Балашова отримала примірник акту перевірки, зауважень закладу на акт до облради на сьогодні не надходило.

Наступного дня від обласної військової адміністрації надійшло подання про звільнення керівника закладу.

«19 червня я задовольнив подання військової адміністрації, підписав розпорядження про звільнення Ольги Іванівни Балашової і призначив виконуючу обов’язки керівника. Запрошення для отримання копії розпорядження пані Балашова проігнорувала. Цей факт було задокументовано», - повідомляє Микола Лукашук.

Зранку 20 червня трудовому колективу представили нову тимчасову очільницю закладу.

«Як мені доповіли, реакція декого з адміністрації закладу на звичайне кадрове рішення була неадекватною: вже звільнена Балашова О.І. пообіді пішла на лікарняний, її повноваження без жодного документа присвоїла собі заступниця гендиректора Донченко Галина Миколаївна, головний бухгалтер закладу терміново відбула у відпустку, її заступниця достроково закінчила робочий день. Документи, печатки, штампи онкодиспансеру приховуються й досі, керівника не допускають на робоче місце. Відверто кажучи, здивований такою поведінкою та діями», - йдеться у повідомленні.

Наразі розпочате кримінальне провадження за фактом самоправства і привласнення документів, печаток, штампів закладу, тривають слідчі дії.

«Хочу нагадати, що публічні юридичні особи ДОР, комунальні заклади, підприємства обласного підпорядкування - це спільна власність територіальних громад, а не чиясь «приватна власність», - наголошує голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Дякуємо, що прочитали публікацію. Будь ласка, пройдіть коротке опитування від 1kr.ua. Ми хочемо покращити роботу, зовнішній вигляд сайту та контент. Відповіді на запитання займуть від 3 до 5 хвилин.

Посилання скопійовано в буфер обміну