У Дії з’явиться 5 нових послуг: що стане доступно криворіжцям

У Дії з’явиться 5 нових послуг: що стане доступно криворіжцям

Фото: Перший Криворізький

Міністерство цифрової трансформації анонсувало п?ять нових сервісів, які незабаром будуть доступні українцям, в тому числі криворіжцям, в застосунку чи на порталі Дія.
Серед них – зміна місця проживання та документи про освіту.

Про це йдеться в telegram Мінцифри.

Відшкодування вкладів

Вкладники збанкрутілих банків незабаром зможуть подати заяву в Дії про відшкодування коштів. Мінцифра працює над послугою разом з Фондом гарантування вкладів.

Розмитнення авто

Можливість розмитнити авто в кілька кліків у застосунку. Наразі Мінцифра доопрацьовує законопроєкт, а потім його має ухвалити Верховна Рада.

Зміна місця проживання

Сервіс працюватиме без людського фактора. Коли ви змінюватимете місце проживання, зміна статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично.

Перереєстрація авто у разі купівлі-продажу

Незабаром зробити це можна буде в кілька кліків у Дії за допомогою QR-коду. Продавець та покупець зможуть сформувати договір у застосунку та підписати його після автоматизованих перевірок Головним сервісним центром.

Документи про освіту

Команда Мінцифри також працює над тим, щоб у застосунку були доступні й документи про освіту — атестати та дипломи. Так, можна буде скористатися документами у разі вступу до закладів вищої освіти чи працевлаштуванні.

Дякуємо, що прочитали публікацію. Будь ласка, пройдіть коротке опитування від 1kr.ua. Ми хочемо покращити роботу, зовнішній вигляд сайту та контент. Відповіді на запитання займуть від 3 до 5 хвилин.

Посилання скопійовано в буфер обміну