Криворожанка виборола «золото» на Всесвітній олімпіаді геніїв у США

Криворожанка виборола «золото» на Всесвітній олімпіаді геніїв у США

Фото: ДніпроОДА

Юні дослідники з Дніпропетровщини вибороли шість нагород на Всесвітній олімпіаді геніїв у США, в тому числі криворожанка Маргарита Перепелиця, яка виборола «золото».

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна державна адміністрація на офіційній сторінці.

Учасники підготували проєкти за шістьма напрямками: наука, бізнес, креативне письмо, мистецтво, робототехніка та короткометражний фільм.

«За результатами національного відбору дев’ять юних вчених з Дніпропетровщини поїхали за екоквитками на Всесвітню олімпіаду геніїв у США. У Рочестерському технологічному інституті вони презентували проєкти і вибороли шість нагород. Пишаємося і бажаємо нових перемог», – йдеться у повідомленні.

Здобули золоту, срібну, бронзову медалі і три почесні нагороди.

«Золото» виборола 16-річна Маргарита Перепелиця з Кривого Рогу.

Дівчина визначала концентрацію важких металів в опалому листі та його придатність для компостування.

«Я зібрала листя клену, липи і тополі з придорожньої зони, поблизу житлових будинків та парку. Додала реагенти. Потім – вимірювала концентрацію важких металів за допомогою спектрофотометру. Визначила, що їх найбільше у придорожньому листі. Тому воно непридатне для компостування, адже може нашкодити ґрунту. «Очистити» ж його можна спеціальними молекулами – біосурфактантами», розповіла Маргарита.

Дякуємо, що прочитали публікацію. Будь ласка, пройдіть коротке опитування від 1kr.ua. Ми хочемо покращити роботу, зовнішній вигляд сайту та контент. Відповіді на запитання займуть від 3 до 5 хвилин.

Посилання скопійовано в буфер обміну