Безробітні мешканці Дніпропетровщини можуть долучитися до «Армії відновлення»

Безробітні мешканці Дніпропетровщини можуть долучитися до «Армії відновлення»

Фото: Depositphotos

У Дніпропетровській області безробітні мешканці можуть долучитися до «Армії відновлення».

Про це йдеться на сторінці Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Мешканців на суспільно корисні роботи скеровує обласна служба зайнятості.

За чотири місця вже понад 1200 людей долучилися до "Армії відновлення".

Вони облаштовують укриття, розбирають завали, ремонтують будівлі після обстрілів, шиють одяг для захисників. А також плетуть маскувальні сітки й допомагають людям з інвалідністю, старшого віку.

«З березня 2023-го обласна служба зайнятості долучилася до урядового проєкту «Армія відновлення». Скеровуємо на суспільно корисні роботи безробітних, які перебувають у нас на обліку. Залучаємо їх до відбудови країни. За цей час – вже понад 1200 людей», — зазначила начальниця управління Дніпропетровського обласного центру зайнятості Наталія Селякова.

Мешканці, які приєдналися до «Армії відновлення», отримують заробітну плату — 6700 грн на місяць. Фінансування – за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

«Укладаємо з учасниками строковий трудовий договір. Тобто вони мають усі соціальні гарантії, нараховуємо страховий стаж. Надаємо мінімальну заробітну плату, оплачуємо перші п’ять днів лікарняного. На це виділили вже більш ніж 7 млн грн», — додала Наталія Селякова.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну