У Кривому Розі засудили чоловіка за крадіжку чавунної труби

У Кривому Розі засудили чоловіка за крадіжку чавунної труби

Фото: Pixabay

Довгинцівський суд Кривого Рогу виніс вирок місцевому мешканцю за крадіжку чавунної труби вагою 580 кілограмів, що є власністю «Кривбасводоканалу».

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

1 квітня 2023 року, приблизно о 15:00, чоловік побачив чавунні труби на місцевості, що знаходиться біля каналізаційної насосної станції між мікрорайонами Східний-1 та Східний-2.

Того ж дня він демонтував та завантажив чавунну трубу до автомобіля ВАЗ 21011, тим самим викрав власність «Кривбасводоканалу».

Одразу після цього чоловік, намагаючись зникнути з місця вчинення злочину на автомобілі, був викритий працівниками патрульної поліції.

Своїми протиправними діями обвинувачений намагався спричинити «Кривбасводоканалу» матеріального збитку, загальна вартість якого відповідно до висновку судово-товарознавчої експертизи становить 3 248 гривень.

У суді містянин повністю визнав свою вину.

Суд визнав чоловіка винним у кримінальному правопорушенні, а саме вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану.

Йому призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив чоловіка від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік, з умовою періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну