Криворіжців попереджають про найбільш розповсюджені види шахрайства

Криворіжців попереджають про найбільш розповсюджені види шахрайства

Фото: Перший Криворізький

Мешканців Кривого Рогу попереджають про найбільш розповсюджені види шахрайства: інтернет-шахрайство, телефоне та шахрайство з банківськими картками.

Про це повідомляє пресова служба Патрульної поліції Кривого Рогу.

Існують безліч схем, які використовують шахраї: вони часто представляються працівниками банків та вимагають від вас номери та пін-коди карт, погрожуючи тим, що заблокують їх. Або ж розповідають, що подадуть в суд за те, що ви винні банку значну суму коштів.

Ще однією з загальновідомих шахрайських схем, є повідомлення чи дзвінок про виграш якогось товару (побутова техніка, автомобіль, квартира). Людина, в пориві сильних душевних емоцій, готова віддати стільки коштів, скільки вказав їй аферист. В результаті — ні виграшу, ні грошей.

Окрім того, шахраї часто телефонують на телефон, як правило людям похилого віку й видають себе за їх дітей чи онуків. Вони говорять, що стали винуватцями пригоди. І зараз їм потрібні кошти, аби залагодити справу.

Аби не стати жертвою шахраїв, дотримуйтесь наступних порад:

  • перш за все, не панікуйте та будьте розсудливими, оскільки аферисти починають здійснювати психологічний тиск, щоб отримати бажане;
  • не переказуйте кошти на банківські картки та мобільні рахунки, не розголошуйте конфіденційну інформацію про свою картку (номер та пін-код);
  • розповідайте про можливі схеми аферистів своїм рідним, особливо людям похилого віку, аби вберегти їх від небажаних витрат.
Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, отримали підозрілий дзвінок чи повідомлення, то відразу повідомляйте на лінію 102

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну