Соцвиплати нараховуватимуть по-новому: коли та що зміниться

Соцвиплати нараховуватимуть по-новому: коли та що зміниться

Фото: Перший Криворізький

В Україні об'єднають кілька видів соціальних виплат, а також здійснять перевірку, наскільки доцільно виплачувати ту чи іншу допомогу.

Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

З її слів, наразі в Україні існують понад 34 програми з різними соціальними виплатами, які дробляться на підвиди й підвиплати. Часто вони такі малі, що абсолютно не покращують фінансовий стан громадян.

"Тому від такого механізму потрібно відходити й уніфікувати всі виплати, пов'язані з бідністю, об'єднавши, наприклад, шість виплат в одну універсальну допомогу, яку надаватимуть відповідно до певних критеріїв. Крім того, паралельно одержувачам такої допомоги надаватимуть певні послуги для подолання кризи бідності", — пояснила вона.

Оптимізують і спростять не всі соціальні виплати, а лише деяку частину. Це відбудеться до кінця року, а вже 2024 року їх виплачуватимуть по-новому.

Нагадаємо, Міністерством соціальної політики України розроблений проєкт змін до постанови Кабінету міністрів щодо призначення та виплати державної допомоги сім'ям із дітьми.

Автори проєкту пропонують скасувати грошову підтримку від держави деяким жінкам, які самостійно виховують дитину (дітей). Йдеться лише про тих жінок, у яких на депозитному банківському рахунку лежать особисті кошти у розмірі понад 100 тисяч гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну