Хто і за скільки ремонтує укриття в дитячих садочках Тернівського району Кривого Рогу

Хто і за скільки ремонтує укриття в дитячих садочках Тернівського району Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі зараз працюють 53 дитячих садочки. До середини літа кількість садочків збільшиться до 62. Нагадаємо, для відкриття дошкільного закладу під час повномасштабної війни обов’язковою є наявність укриття.

У Тернівському районі міста планують уже найближчим часом провести поточний ремонт споруди цивільного захисту в Комунальному закладі дошкільної освіти комбінованого типу №75. На це виділили з бюджету 347 тисяч гривень і замовили послугу у фірми, яка існує трохи більше 40 днів та має статутний капітал 7 тисяч гривень, що нетипово для компаній, які беруться за великі замовлення.

Про це повідомляє «Перший Криворізький», посилаючись на сайт державних закупівель Prozorro.

9 червня на сайті держзакупівель чиновники опублікували інформацію про підписання договору між відділом освіти виконкому Тернівської райради і ТОВ «Білдінвест КР». Фірма має провести поточний ремонт укриття в дитячому садочку №75.



У документі вказано перелік робіт, які має виконати фірма:

  • пробивання прорізів у цегляних стінах вручну;
  • улаштування обшивки стін гіпсокартонними плитами;
  • фарбування стін;
  • сантехнічні роботи;
  • електророботи;
  • встановлення вентиляторів для вентиляції тощо.
Роботи з поточного ремонту укриття в дитячому садочку фірма має виконати, згідно з договором, до 15.07.2023.


Закупівля здійснена без використання електронної системи. Вартість робіт — 347 тисяч гривень.



У кошторисі вказано обґрунтування вартості робіт із поточного ремонту укриття в дитячому садочку. Так, на матеріальні ресурси планують витратити 234 960 гривень, на експлуатацію будівельних машин і механізмів — 353 гривні, на заробітну плату — 58 021 гривню і на загальновиробничі витрати — 30 982 гривні.

На сплату єдиного податку піде 17 350, а прибуток, згідно з документом, становитиме 5 334 гривні.



ТОВ «Білдінвест КР», з яким підписали договір чиновники відділу освіти виконкому Тернівської райради, засноване в кінці квітня цього року. Засновником і кінцевим бенефіціарним власником указано людину на ім’я Ігор Сівак.


За даними аналітичної системи YouControl, у роботі з цією фірмою всі зацікавлені сторони мають бути особливо уважними. Це пов’язане з недостатнім строком існування ТОВ і недостатнім розміром статутного капіталу — 7 тисяч гривень.

Крім того, система містить розділ «Потрібно звернути увагу», у якому зазначені кількість видів діяльності (15) і розташування компанії в житловому будинку.


Згідно з даними аналітичної системи, раніше ТОВ «Білдінвест КР» не вигравало жодного тендера. Але, аналізуючи закупівлі районного відділу освіти, ми побачили, що Ігор Сівак як ФОП уже отримував кошти на ремонт укриття в дитячому садочку №145 вартістю 364 тисячі гривень через пряму закупівлю.


Зазначимо, що відділ освіти виконкому Тернівської райради вже підписав договори на ремонт укриття ще в шести дитячих садочках.

7 квітня був підписаний договір із підприємцем Головатим Володимиром Вікторовичем на поточний ремонт споруди цивільного захисту (укриття) в Комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №54 вартістю 182 тисячі гривень.

На Єдиному вебпорталі використання публічних коштів Spending указано, що цей ФОП уже отримав кошти за ремонт укриття.


Із 2019 року підприємець виграв тендерів на більше ніж 10 мільйонів гривень. Серед замовників — відділи освіти Покровського і Тернівського райвиконкомів, медичні заклади в цих же районах, Петрівська селищна рада й інші.



Із ФОП Випанасенко Валерій Валерійович відділ освіти Тернівського райвиконкому уклав кілька договорів на поточний ремонт споруди цивільного захисту (укриття):

  • 19 квітня — у Комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №176 вартістю 339 тисяч гривень;
  • 10 травня — у Комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №216 вартістю 380 тисяч гривень;
  • 17 травня — у Комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №43 вартістю 365 тисяч гривень;
Цей ФОП зареєстрований 04.10.2021 і, за даними системи bi.prozorro, займався поточними ремонтами в школах, гімназіях, дитячих садках — ремонтував внутрішні мережі водопостачання, опалення, водовідведення тощо.

На Єдиному вебпорталі використання публічних коштів Spending ми знайшли інформацію про отримання коштів від районного відділу освіти по одній закупівлі на суму 339 тисяч гривень.



19 квітня районний відділ освіти підписав договір із ФОП Дяченко Олексій Вікторович на поточний ремонт споруди цивільного захисту (укриття) в Комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №271 вартістю 278 тисяч гривень.

На вебпорталі Spending є інформація про отримання ФОПом коштів за ремонт у розмірі 278 тисяч гривень.



Із 2021 року фірма отримала тендерів на 2 302 533 гривні. Найбільше тендерів ФОП отримав уже у 2023 році — на понад 1,5 мільйона гривень.



24 квітня Тернівський районний відділ освіти підписав договір із ФОП Сольський Михайло Тарасович на поточний ремонт споруди цивільного захисту (укриття) в Комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №125 вартістю 245 тисяч гривень.

Згідно з інформацією на вебпорталі Spending, ФОП отримав кошти за ремонт укриття в розмірі 245 тисяч гривень.



За 16 років існування ФОП отримав 3 328 031 гривню від участі в державних тендерах. Найбільше підприємець співпрацював із Департаментом освіти і науки Криворізького міськвиконкому, районними відділами освіти та Головним управлінням Національної поліції в Дніпропетровській області.


Таким чином, у Тернівському районі відремонтують укриття у восьми дитячих садочках і витратять на це 2,5 мільйони гривень.


Матеріал створено за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.




Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну