Ракетний удар по Кривому Рогу: все, що відомо про терористичний акт

Ракетний удар по Кривому Рогу: все, що відомо про терористичний акт

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 13 червня, російська армія вчинила черговий теракт, вдаривши по цивільних об’єктах у Кривому Розі. У будинку, понівеченому ракетою окупантів, жили близько сотні людей.

Ракетний удар, завданий російськими військами, забрав щонайменше 11 життів мирних криворіжців. Ще десятки — ушпиталені, кілька людей у критичному стані.

“Двоє людей знаходяться у реанімаційному відділенні, у палаті інтенсивної терапії.

Решта пацієнтів важкі, травми різного виду, це мінно-вибухові травми, це опіки, які потребують довготривалого лікування і реабілітації
, — говорить лікарка медзакладу, де лікуються постраждалі мешканці, — Сьогодні ми працюємо над тим, щоб пацієнтам зберегти життя, відновити їх стан здоров’я і повернути їх у сім’ї”.


Вогонь у будинку рятувальники приборкували протягом кількох годин, а кількаметрову вирву, яка утворилася біля найбільш понівеченого дому, під час розбору завалів засипало побутовим сміттям. На місці працювали 53 рятувальники, 11 одиниць техніки. У перші хвилин спільно з поліцейськими вони врятували 12 людей.

“Ліквідації пожежі заважали такі фактори, як повітряна тривога, адже могли бути повторні прильоти. Це була основна складність. Також заважали велика температура і попіл”, — говорить Юрій Корецький, начальник головного управління ДСНС Дніпропетровської області.


Квартира 67-річного Олега не постраждала від удару. Навіть скло не вилетіло, говорить чоловік. Спати йому не дали шестеро котів, які метушились і поводились незвично.

“Вийшов на кухню, думаю, перекурю, коли дивлюсь — таке яскраве полум’я і летить, як салют на новий рік. Страшно було”, — каже Олег.


Телефон і документи – все, що встигла взяти мешканка будинку, в якому рятувальники гасили пожежу протягом кількох годин. Жінка говорить: одразу зрозуміла, що це ракетний удар.

“Другий раз бахнуло дуже серйозно. Скло полетіло”, — пригадує вона.


Десятки родин залишилися без домівок. Десятки квартир, магазинів, офісів без вікон – їх знесло вибуховою хвилею. Кошти на відновлення понівеченого житла мають виділити із міського та обласного бюджетів.

“Кожна родина, в якій загинула людина може розраховувати на допомогу у розмірі 300 тисяч гривень, зрозуміло, що це не поверне рідних та близьких”, — пообіцяв голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.


За словами очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, всі об’єкти, по яким були завдані удари, промислові та цивільні. Ніяких об’єктів військової інфраструктури там не знаходиться.
Ворожі ракети атакували і склад бутильованої води, яку зокрема збирали для потреб Херсонщини


“На складі працювало близько 25 цивільних людей. І ця вода розвозилася у всі куточки нашої держави, в тому числі і у Херсонську область для постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС”, — повідомив Ігор Клименко.

14 червня у Кривому Розі оголошено днем жалоби.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Фото: Даніїл Токмаков

Відео: Даніїл Токмаков

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну