Гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю: Укренерго

Гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю: Укренерго

Фото: Перший Криворізький

Обсягів електроенергії, виробленої українськими електростанціями всіх видів, достатньо для покриття потреб споживачів. Водночас гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю, щоб зменшити наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомили в "Укренерго". Також триває літня ремонтна кампанія на енергоблоках теплових та атомних електростанцій.

12 червня для підтримки балансу між споживанням та виробництвом електроенергії використовувалась аварійна допомога з Румунії та Польщі. Загальний обсяг допомоги склав 1600 МВт-год.

В "Укренерго" просять перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на ніч та день, щоб зменшити навантаження в енергосистемі та полегшити її балансування.

Рівень води в затоплених районах поступово знижується, але доступ ремонтних бригад до мереж все ще дуже обмежений, повідомили енергетики.

В Херсонській області станом на ранок залишаються знеструмленими понад 40 тисяч споживачів, у Миколаївській області — понад 2 тисячі. Крім того, під час нічного ракетного обстрілу були пошкоджені мережі обленерго на Дніпропетровщині: тривають аварійно-відновлювальні роботи, на ранок відключеними залишаються близько 6 тисяч споживачів.

Є нові пошкодження на Донеччині, Сумщини, Харківщини та Чернігівщини.

У Донецькій області за добу бригади обленерго відновили енергопостачання понад 7 тисяч споживачів, які були знеструмлені через бойові дії. Відновлено енергопостачання понад 1 тисячі на Сумщині.

На 13 червня, за даними "Укренерго", запланований імпорт із Словаччини 10-50 МВт. У вечірні години імпорт та експорт відсутні.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну