Грошова допомога від ООН: як постраждалим криворіжцям отримати гроші

Грошова допомога від ООН: як постраждалим криворіжцям отримати гроші

Фото: Перший Криворізький

Постраждалі внаслідок нічного влучання ракети у житловий будинок у Кривому Розі можуть отримати грошову допомогу від благодійного фонду «Право на захист», партнером якого є Управління Верховного комісара ООН.

Подати заявку на отримання міжнародної допомоги можуть ті, які ще не були раніше зараховані та мають дохід менш як 5 400 гривень у розрахунку на члена родини. Також ті, які відповідають цим категоріям:

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яка має одну самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родина з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб;
  • прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Розмір грошової допомоги становить 6 660 грн на одного члена родини. Тобто родина із 3 людей отримає загалом 19 980 гривень в рамках цієї програми.

Для більш детальної консультації щодо подачі заявки на грошову допомогу ви можете звернутися до офісу БФ «Право на Захист» за адресою проспект Миру, 28 (тел. 0684739619). Графік роботи: ПН - ПТ 09.-00 - 17.00.


А якщо у вас виникли труднощі з оформленням допомоги на проживання ВПО, відновленням документів та іншим — ви можете звернутись на лінію допомоги:

+380995075090
+380685075090
+380935075090

Або можна написати благодійному фонду у телеграмі.

Також фахівці благодійного фонду «Право на захист» можуть надати психологічну та юридичну допомогу переселенцям та постраждалим від воєнних дій у телеграм-каналі та кризових консультацій.


Посилання скопійовано в буфер обміну