Обманом заволодів дреллю: у Кривому Розі засудили чоловіка

Обманом заволодів дреллю: у Кривому Розі засудили чоловіка

Фото: Pixabay

У Кривому Розі засудили чоловіка за заволодіння чужим майном, а саме дреллю-шуруповертом, шляхом обману. Вирок виніс Тернівський суд у травні 2023 року.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

22 квітня 2023 року, приблизно о 15:00, чоловік проходив повз зупинку громадського транспорту Чарівна, яка розташована в Тернівському районі Кривого Рогу.

Там він зустрів знайому жінку. В ході розмови чоловік дізнався, що у неї є акумуляторна ударна дрель-шуруповерт виробника «Makita» з маркуванням DTW485, потужністю 36V.

Чоловік попросив у знайомої взяти дрель-шуруповерт у користування з 22 по 24 квітня 2023 року, запевнивши в тому, що через два дні він її поверне.

Вони направилися до місця мешкання жінки, де та передала чоловіку зазначену річ. Жінка була переконана у правдивості та добросовісності дій останнього.

Отримавши позичений предмет, чоловік зник і розпорядився ним на власний розсуд.

Своїми умисними діями обвинувачений завдав потерпілій матеріальну шкоду на суму 2933,33 гривень.

Чоловіка засудили за вчинення кримінального правопорушення, а саме заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство).

Йому призначили покарання у виді 1 року позбавлення волі.

На підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив чоловіка від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік, з умовою періодично з`являтись у відділ реєстрації.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну