150 тонн машинного мастила потрапило у річку Дніпро

150 тонн машинного мастила потрапило у річку Дніпро

Фото: Перший Криворізький

У Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн машинного мастила через підрив Каховскої ГЕС. Про це повідомляє Офіс президента за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Також зараз відомо, що наділі існує ризик подальшого витоку мастила ще понад 300 тонн.

На засідання РНБО погодили комплекс міжнародних заходів. До них входить скликання засідання Ради Безпеки ООН, звернення до міжнародних природоохоронних організацій та до Міжнародного кримінального суду, адже такі дії росіян містять явні ознаки порушення Женевської конвенції.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. В результаті вона була повністю знищена хвилями Каховського водосховища. У зоні затоплення знаходяться 80 населенних пунктів. В регіоні вже почалася масова евакуація.

Щодо Кривого Рогу, то сьогодні 30% населення міста отримують воду з Карачунівського водосховища, а 70% міста — з водосховища Південне, яке наповнюється саме з Каховського водосховища, через водогін Дніпро-Кривий Ріг. Експерти говорять, що запаси води у Південному водосховищі поки достатньо, тому ризику залишитися зовсім без питної води у Кривому Розі немає.


Посилання скопійовано в буфер обміну