За тиждень на Дніпропетровщині браконьєри наловили риби майже 320 тисяч гривень збитків

За тиждень на Дніпропетровщині браконьєри наловили риби майже 320 тисяч гривень збитків

Фото: Дніпропетровський рибоохоронний патруль

За тиждень, з 22 по 29 травня, на Дніпропетровщині порушники незаконно виловили 76 кілограмів риби. Рибоохоронний патруль склав 43 акти порушення законодавства у сфері охорони водних ресурсів.

Про це повідомляє Дніпропетровський рибоохоронний патруль на своїй сторінці в соцмережі.

Збитки, завдані рибним запасам, склали 319 736 тисяч гривень.

Правоохоронці склали 3 акти щодо безхазяйного майна та вилучили 10 одиниць заборонених знарядь лову – сітки, «павуки», «драчі», раколовки.

Розмір накладених штрафів дорівнює 4 403 гривні.

Для прикладу, 25 травня рибпатрульні викрили грубе порушення правил рибальства на ставку, поблизу села Новоскотувате Новомосковського району.

Громадянин здійснював вилов риби у брід забороненим знаряддям лову. За допомогою сітки порушник добув 48 рибин, серед яких карась сріблястий, сазан та білий амур.

Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала понад 8 кілограмів. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 124151 гривня.

Звертаємо увагу, що залежно від ступеня завданих збитків передбачена кримінальна відповідальність за статтею 249 Кримінального кодексу України (незаконне заняття рибним промислом).

Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 17 000 до 51 000 гривень або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну