Газопровід під кафе може загрожувати мешканцям сусіднього будинку, — криворіжці

Газопровід під кафе може загрожувати мешканцям сусіднього будинку, — криворіжці

Фото: Перший Криворізький

Одна з кав'ярень на проспекті Металургів побудована з порушеннями правил газової безпеки, тому власникам дали 10 днів на усунення порушень.

Раніше редакція «Першого Криворізького» повідомляла, що літній майданчик звели без жодних дозволів, тому чиновники дали два тижні на його демонтаж. Але він й досі працює.

Мешканці будинку за адресою проспект Металургів, 38, який знаходиться біля кав'ярні, отримали відповідь на інформаційний запит від АТ «Криворіжгаз». Інспектори газової компанії визначили, що орендар під час будівництва порушив правила експлуатації підземного газопроводу середнього та низького тиску, який розташований саме під кав'ярнею «Адоро».

За правилами, охоронна зона газопроводів повинна знаходитися на відстані 2 метрів від споруди.

«Щоб ви розуміли, то цим газопроводам понад 40 років, їх обов'язково періодично потрібно обстежувати. А зараз навіть працівники «Криворіжгазу» не мають доступу до газових труб.

Ми живемо поряд і кожного дня боїмося вибуху, пожежі, які бувають, коли вчасно не помітити витік газу», — криворожанка Наталія Жуган.



Тому 9 травня на ім'я Катерини Король, орендарки земельної ділянки з кадастровим номером 12110000000:02:003:0063, та власника кав'ярні Олега Аркуші співробітники газової компанії видали припис про усунення порушень під час будівництва до 19 травня.

Також АТ «Криворіжгаз» звернувся до міськвиконкому щодо внесення змін до Державного земельного кадастру України.

Нагадаємо, що вищезазначений орендар земельної ділянки не вперше порушує закон. У квітні цього року неподалік кав'ярні незаконно вирубали дерева.



Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну