У Кривому Розі відбудеться мирна акція «Місто Героїв»

У Кривому Розі відбудеться мирна акція «Місто Героїв»

Фото: Перший Криворізький

У суботу, 13 травня, біля входу в Парк Героїв навпроти виконкому міськради Кривого Рогу відбудеться мирна акція на честь полеглих захисників.

Про це повідомляє одна з організаторок акції, сестра загиблого героя Олексія Резніченка — Катерина Станкевич.

Акція розпочнеться біля флагштока о 18:00. Захід організовують, аби вшанувати пам'ять захисників, та розповісти більше про військових з Кривого Рогу, які віддали своє життя на війні з Росією.

Нагадаємо, 22 квітня, проходила мирна акція "Пам'ятай і шануй", де рідні загиблих Героїв встановили імпровізований меморіал. Дорослі та діти підписували й встановлювали біля флагштока прапорці України, на яких писали імена та позивні близьких людей.

10 травня стало відомо про зникнення імпровізованого меморіалу. Охорона парку на питання, куди ділись прапорці, повідомила, що комунальники косили газон і тому прапорці прибрали.



Сьогодні, 11 травня, прапорці повернули на місце, де вони були встановлені. За словами чиновників виконкому Криворізької міської ради, в Парку Героїв тривають планові роботи з благоустрою.

Щоб не пошкодити символічні прапорці, які встановили родичі й близькі загиблих криворіжців, працівники парку прибрали їх, а після покосу трави та прибирання території розставили на місце.




Нагадаємо, раніше активісти криворізького проєкту «Місто Героїв» поділились з інформаційним агентством проєктом положення про перейменування об'єктів на честь загиблих захисників України.








Що не так із положенням про перейменування, яке розробляють чиновники у Кривому Розі пропонуємо ознайомитись тут.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну