Як мешканцям Дніпропетровщини отримати державну допомогу на ремонт пошкодженого житла

Як мешканцям Дніпропетровщини отримати державну допомогу на ремонт пошкодженого житла

Фото: Сергій Лисак

З 10 травня мешканці Дніпропетровщини можуть скористатися новою державною програмою єВідновлення. Вона передбачає виплату допомоги на ремонт понівеченого через війну житла.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

В першу чергу це стосується осель із незначними пошкодженнями, які можна швидко привести до ладу. Йдеться про заміну вікон, дверей, перекриття даху.

«Нову послугу максимально цифровізували та спростили. Подати заявку за програмою єВідновлення можна в Дії за декілька кліків», – йдеться в повідомленні.

Спершу власнику побитого житла потрібно подати заяву про пошкоджене майно. Зробити це можна у ЦНАПі або через портал Дія. Дані повинні бути внесені до електронного Реєстру.

Далі слід відкрити спеціальний рахунок єВідновлення в одному з банків-партнерів держпрограми. Разом із тим подати заяву вже безпосередньо на матеріальну допомогу. Далі чекати на комісію від місцевого самоврядування.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Посилання скопійовано в буфер обміну