На Дніпропетровщині порушники правил рибальства завдали збитків на 1 мільйон гривень

На Дніпропетровщині  порушники правил рибальства завдали збитків на 1 мільйон гривень

Фото: Дніпропетровський рибоохоронний патруль

З 1 по 8 травня інспектори рибоохоронного патруля зафіксували 56 порушень, які завдали збитків на понад 1 мільйон гривень.

Про це йдеться на сторінці Дніпропетровського рибоохоронного патруля.

Інспектори склали 16 протоколів за частиною 4 статті 85 КУпАП (грубі порушення правил рибальства), 33 - за частиною 3 статті 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 2 матеріали - за частиною 1 статті 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Також оформлено 5 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 302 кг водних біоресурсів та 29 одиниць заборонених знарядь лову (сітки, «павуки», «драчі», раколовки). Накладено штрафів на суму 3570 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 154 912 гривень», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Василь Волков.

Нагадаємо, з 1 квітня 2023 року в Дніпропетровській області триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у Кам'янському та інших водосховищах вона триватиме з 1 квітня по 9 червня, у Дніпровському водосховищі – з 5 квітня по 13 червня, у Каховському водосховищі – з 10 квітня по 18 червня, на всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) в межах Дніпропетровської області – з 01 квітня по 20 травня, а у придаткових водоймах – з 01 квітня по 30 червня.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну