Російські спецслужби на 9 травня можуть готувати провокації — розвідка

Російські спецслужби на 9 травня можуть готувати провокації — розвідка

Фото: ГУР

Держава-агресор часто обирає символічні дати для вчинення провокацій, тому російські спецслужби можуть готувати їх 9 травня на території РФ і Білорусі.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, повідомляє в Телеграмі ГУР.

"Починаючи з 2014 року окупанти використовують подібного роду провокації і не виключено, що і зараз ми з цим стикнемось. У цій ситуації провокації можуть бути спрямовані російськими спецслужбами проти російського цивільного населення і приурочені до певних дат, наприклад, 9 травня", — зазначив представник ГУР.

Водночас Юсов припустив, що росіяни можуть спрямувати провокації і проти Білорусі: така російська "операція під фальшивим прапором" може мати на меті втягнути білоруську армію у війну проти України.

"Ніхто ані в Україні, ані в решті світу в подібні вистави вже не повірить. Хоча це не означає, що провокацій не буде", — підкреслив представник ГУР.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну