Криворіжця засудили за психологічне насильство над матір’ю та вітчимом

Криворіжця засудили за психологічне насильство над матір’ю та вітчимом

Фото: Pixabay

У березні 2023 року Жовтневий суд Кривого Рогу виніс вирок криворіжцю, який систематично вчиняв психологічне насильство по відношенню до своєї матері та вітчима. Засуджений проживає з ними в одному помешканні.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

З серпня 2022 року по лютий 2023 року чоловік систематично вчиняв психологічне насильство в сім`ї у формі лайки, нецензурних висловлювань та словесних образ на адресу матері та вітчима.

Він погрожував фізичною розправою, тим самим вчиняв психологічний тиск, що призводило до психологічних страждань потерпілих.

Подружжя відчувало погіршення самопочуття та якості життя, втрату повноцінного сну та відпочинку, проявлялися головні та серцеві болі.

За вчинення домашнього насильства на криворіжця неодноразово складали протоколи та притягали до адміністративної відповідальності. На суді чоловік повністю визнав свою вину.

Жовтневий суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік.

На підставі статей 75, 76 Кримінального Кодексу України чоловіку призначили покарання у виді позбавлення волі з випробуванням на строк 1 рік. Також йому необхідно періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну