На Дніпропетровщині директору держпідприємства та двом спільникам повідомили про підозру: подробиці

На Дніпропетровщині директору держпідприємства та двом спільникам повідомили про підозру: подробиці

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам за фактом привласнення майже 7 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

За даними слідства, директор державного підприємства, яке здійснювало виготовлення комплектуючих для гірничої промисловості, розробив схему незаконного заволодіння бюджетними коштами.

До протиправної діяльності він залучив головного бухгалтера та сина — директора підконтрольного йому товариства.

Встановлено, що держпідприємство уклало довгостроковий договір та поставляло комплектуючі до обладнання лише вказаному ТОВ за цінами нижче ринкових. У подальшому вказана продукція реалізовувалась гірничо-збагачувальним комбінатам області за вищою ціною.

Судово-економічною експертизою встановлено, що державі спричинено збитки на суму майже 7 мільйонів гривень.




Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів вилучено договори, що містять докази протиправної діяльності та автомобілі.

Наразі двом учасникам групи судом обрано запобіжні заходи — тримання під вартою, стосовно ще одного підозрюваного клопотання перебуває на розгляді.




Заходи з викриття проводились прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід — співробітниками Управління СБУ області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну