Криворіжця засудили за зберігання вогнепальної зброї, яку він знайшов на городі

Криворіжця засудили за зберігання вогнепальної зброї, яку він знайшов на городі

Фото: Pixabay (фото ілюстративне)

У березні 2023 року Інгулецький суд Кривого Рогу виніс вирок містянину за зберігання вогнепальної зброї. Чоловік знайшов її на городі за місцем свого проживання, а потім зробив з неї обріз.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

7 листопада 2021 року чоловік на городі біля свого будинку знайшов гвинтівку, 12 патронів, 2 гранати із запалами до кожної.

Усвідомлюючи, що це вогнепальна зброя та боєприпаси, він привласнив їх без дозволу. Переніс небезпечні предмети до будинку, де мешкає, та надалі зберігав їх.

3 травня 2022 року згідно ухвали Апостолівського районного суду, у будинку містянина провели обшук. В результаті виявили та вилучили предмети схожі на обріз самозарядної гвинтівки Токарева, 10 патронів калібру 7,62-міліметри і 2 патрони калібру 5,45-міліметри, а також 2 гранати РГД-5 із запалами типу УЗРГМ, УЗРГМ-2.

Згідно висновку експерта, обріз самозарядної гвинтівки Токарева зразка 1938/1940 року, калібру 7,62 міліметри зроблений саморобним способом, шляхом укорочення ствола до залишкової довжині 288 міліметрів та саморобного виготовлення ложі. Вогнепальна зброя та боєприпаси придатні для проведення пострілів.

Чоловіка засудили за носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів, без передбаченого закону дозволу, а також незаконне виготовлення вогнепальної зброї.

Криворіжець був раніше судимий, але звільнений від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік.

Тому не відбуту частину покарання за вироком Апостолівського районного суду від 9 листопада 2021 року приєднали до вироку Інгулецького суду.

Чоловіку остаточно призначили покарання у виді 3 років 4 місяців позбавлення волі.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Читайте також: Єдиний реєстр зброї: що криворіжцям потрібно знати про нововведення

Посилання скопійовано в буфер обміну