Як отримати допомогу постраждалим від ракетного удару павлоградцям

Як отримати допомогу постраждалим від ракетного удару павлоградцям

Фото: Сергій Лисак

Власники майна, які зазнали критичних ушкоджень через обстріли армії РФ у період з 30 квітня по 1 травня, зможуть отримати матеріальну допомогу.

Про це йдеться на офіційному сайті Павлоградської міської ради.

Зазначається, допомога надається одноразово власникам, житло яких значно пошкоджено (знищено) внаслідок військової агресії російської федерації та ракетних ударів від 30 квітня 2023 року по 1 травня 2023 року.

Нагадаємо, на допомогу постраждалим від ракетного удару по Павлограду з обласного й місцевого бюджетів виділили 9 мільйонів гривень. Про це раніше повідомляла, пресслужба ДніпроОДА.

Допомога надається власнику житла на підставі акту обстеження об’єкта пошкоджених будівель і споруд, складеного Уповноваженою комісією Павлоградської міської ради.
Якщо право власності належить кільком громадянам, що претендують на адресну матеріальну допомогу, то відповідно до їх письмового погодження, сума допомоги може бути сплачена одному з них або поділена між усіма співвласниками у частинах, пропорційних частці власності.

Розмір надання адресної матеріальної допомоги визначається Комісією в залежності від ступеня руйнування житла:

  • 10 000 гривень — незначні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій;
  • 200 000 гривень — наявні пошкодження несучих та огороджувальних конструкцій, ступінь та характер яких свідчить про необхідність виконання капітального ремонту, реконструкції та тимчасово унеможливлюють проживання в них;
  • 400 000 гривень — об’єкти непридатні для використання за цільовим призначенням (зруйновані об’єкти).
Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну