Вимагали 55 тисяч доларів у підприємця: у Дніпрі затримали трьох підозрюваних

Вимагали 55 тисяч доларів у підприємця: у Дніпрі затримали трьох підозрюваних

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

У Дніпрі затримали трьох підозрюваних у злочинній схемі заробітку. Чоловіки вимагали у місцевого підприємця 55 тисяч доларів США, погрожуючи фізичною розправою.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

За даними слідства, група осіб організувала злочинну схему заробітку, пов’язану із систематичним вимаганням грошових коштів у підприємців на території Дніпра.

Так, у грудні 2022 року чоловіки, погрожуючи фізичною розправою,вимагали у місцевого бізнесмена 20 тисяч доларів США неіснуючого боргу. Побоюючись за своє життя та здоров’я, потерпілий віддав їм кошти.

У подальшому підозрювані висунули чоловіку вимогу передати їм ще 35 тисяч доларів США та переоформити на них дороговартісний автомобіль. Щоб змусити потерпілого погодитися на їхні вимоги, під час зустрічей чоловіки застосовували фізичне насильство.

Правоохоронці затримали вимагачів під час передачі частини грошових коштів. Триває проведення слідчих дій з метою встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину.


Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання учасників групи вилучили автомобілі, мобільні телефони, зброю, корпуси і запали до гранат, набої.

Трьом учасникам групи повідомили про підозру за фактами вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами.


Чоловікам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну