Лікарні Дніпропетровщини отримали 6 «швидких» від Республіки Корея

Лікарні Дніпропетровщини отримали 6 «швидких» від Республіки Корея

Фото: ДніпроОДА

Шість лікарень Дніпропетровщини отримали машини швидкої допомоги від Республіки Корея. Загалом до України доставили 10 «швидких», які також отримали Львівська, Закарпатська та Сумська області.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

«Вони подолали шлях у майже 9 тисяч кілометрів. З корейського Сеула через німецький Бремергафен. Потім зупинка у Львові. А вже з Дніпра вони поїхали до громад регіону. 6 карет швидкої допомоги марки Hyundai. Це гуманітарка від Республіки Корея», – зазначив голова ДніпроОДА Сергій Лисак.


Машини були доукомплектовані та пройшли повне технічне обслуговування.

У салоні авто є місце для персоналу та пацієнта, а також все необхідне для транспортування пацієнта до лікарні.

«Попри невеликі габарити ззовні, «швидкі» добре сплановані всередині – розраховані на транспортування двох лежачих пацієнтів як мінімум. Обладнані автоматичними дефібриляторами, ношами, кисневими балонами, бандажами, шийними комірцями, аспіраційними катетерами, тейпами для катетеризації вен тощо. Словом, усім для надання якісної екстреної медичної допомоги», - зазначає заступник Міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.


Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас.

Читайте також: Українському довкіллю після війни допоможуть італійці

Посилання скопійовано в буфер обміну