Ракетний удар по Дніпру: свідок злочину РФ розповів про загибель рідних

Ракетний удар по Дніпру: свідок злочину РФ розповів про загибель рідних

Фото: Перший Криворізький

У Дніпрі внаслідок атаки військ РФ 28 квітня загинули 31-річна жінка та дворічна дитина, ще четверо людей поранені.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

У будинку, куди влучила ракета пожежа була незначною, проте, на жаль, рятувальники виявили двох загиблих і двох поранених.

“У цілому задіяно було 20 автомобілів ДСНС і 70 рятувальників ”, — коментує Юрій Корецький, начальник Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Родич загиблих Сергій розповів, що у будинку, куди влучила ракета проживала його родина.

“Тут жив мій рідний брат з жінкою, зять його і дочка з онучкою. Дочка і внучка загинули, вони якраз у тій кімнаті були. А брат з жінкою у лікарню потрапили,брат зараз у тяжкому стані”, — розповідає Сергій.

Зять вцілів, він спав у іншій кімнаті, його захистила стіна.

70-річний сусід цієї родини, Олександр Калініченко розповідає, що під час тривоги побіг до укриття: “Я у погріб спустився і чую ракета уууу, пішла і мабуть вона десь там збила щось”.

Також внаслідок атаки є поранені. 58-річного чоловіка та 57-річну жінку у стані середньої тяжкості доправили до лікарні. 31-річний чоловік лікуватиметься амбулаторно.

Також у Дніпрі через удар сталася пожежа на будівельній базі. Наразі там працюють рятувальники, площа пожежі понад 400 квадратних метрів. Її вдалось локалізувати. Поранення отримала 70-річна жінка, вона лікуватиметься вдома.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через ракетний удар по Дніпру й загибель людей. Справу кваліфікували за статтею "порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством" Кримінального кодексу, повідомили в прокуратурі.

7 крилатих ракет над Дніпропетровщиною знищили військові ПК "Схід", повідомили у повітряному командуванні.

У своєму телерамі міський голова Борис Філатов повідомив, що постраждала в будинку сім'я — це родина дніпровської вчительки: загинули її донька та внучка.


Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну