Сезон фонтанів у Кривому Розі: скільки це коштуватиме бюджету

Сезон фонтанів у Кривому Розі: скільки це коштуватиме бюджету

Фото: Перший Криворізький

Невдовзі у Кривому Розі почнеться сезон роботи фонтанів. Більшість із них ремонтуватиме один і той самий ФОП. До ладу приведуть кілька об’єктів у різних районах міста, щонайменше на одному з них вже тривають роботи.

Інформація про закупівлю послуг із ремонту та/або утримання цих районних чи міських об’єктів опублікована на офіційному державному порталі закупівель Prozorro.

Металургійний район – фонтан навпроти виконкому міської ради



Одне з центральних місць відпочинку криворіжців — фонтан на площі Молодіжній, до ладу приводить ФОП Головко Юрій Анатолійович. Він виявився єдиним охочим взяти на себе роботу із цим об’єктом. Угоду з ним комунальне підприємство «Сансервіс» підписало 10 квітня.

Цей підприємець взявся до роботи за суму меншу, ніж планувало витратити КП — не за 430 110 гривень, а за 389 852,43 гривні.

За ці кошти протягом пів року підприємець має надати 1154 послуги, у тому числі
  • провести візуальний огляд,
  • перевірити працездатність, помити поверхню чаші та приямки фонтану,
  • змонтувати зняті на зиму насадки, розпилювачі тощо,
  • установити насоси,
  • встановити кабелі,
  • установити відводи, змонтувати форсунки, без дезінфекції промити трубопроводи фонтану, приєднати, заповнити, промити водовід,
  • контролювати рівень води в фонтані,
  • обслуговувати гідротехнічне обладнання,
  • проводити антисептування води в чаші та приямках фонтану із використанням шок-хлору гранулах, довготривалого хлору, альгіциду та засобів проти мутності,
  • законсервувати все по завершенню сезону тощо.

На сторінці у Prozorro йдеться про термін виконання робіт до 30 листопада цього року, а в договорі – до 31 грудня 2023 року.



Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, цей підприємець регулярно надає послуги криворізьким виконкомам райрад та їхнім структурним підрозділам, школам, ДЮСШ тощо. Він займається встановленням приладів теплової енергії, благоустроєм, ремонтами систем водопостачання, утриманням та обслуговуванням електромереж тощо.

А ще цей ФОП кілька років поспіль регулярно обслуговує кілька міських фонтанів. Протягом 2021-2023 років цей ФОП, який спеціалізується переважно на електромонтажних роботах, отримав майже 2 десятки замовлень, пов’язаних із фонтанами. Він виконував поточні та капітальні ремонти, а також займався техобслуговуванням фонтанів. Зауважимо, що приблизно у половині тендерів він був єдиним учасником.

Сума укладених з ним договорів, які стосувалися фонтанів, склала приблизно 3,5 мільйона гривень. Усього за даними Youcontrol протягом 2021-2023 року він отримав угод на 15,7 мільйона гривень. При цьому, комунальне підприємство «Сансервіс» замовляє у нього послугу чи не вперше, що прикметно.

Тернівський район — Каскад



Виконком Тернівської райради оголосив тендер за закупівлю послуг із благоустрою — утримання та експлуатацію фонтану «Каскад» у парку «Північний». На це чиновники виділили 106 135 гривень.

Вже відомий нам ФОП Головко запропонував взяти на себе цю роботу і попросив за це на 1 247 гривень менше. Чиновники погодилися, бо ніхто інший участь у змаганні за замовлення не взяв.

Торік той таки ФОП Головко ремонтував цей фонтан, та і його обслуговуванням теж займався цей підприємець





Саксаганський район і однойменний парк



Утримання фонтану у парку за палацом культури «Саксаганський» на Бикова, 2 буде теж займатися Юрій Головко. Тут його послуги коштуватимуть районному бюджету 269 727 гривень.

ФОП займатиметься підготовкою об'єкта до пуску, контролюватиме його роботу протягом сезону, а наприкінці візьметься за консервацію.


Покровський район і світлодинамічний фонтан

184 995 гривень цьому ж ФОПу заплатять у разі підписанні угоди за утримання і технічне обслуговування світлодинамічного фонтану на 44 кварталі.

Торік Юрій Головко вже обслуговував цей об’єкт на вулиці Мусоргського. Тоді місту це коштувало 105 тисяч гривень.

Центрально-Міський район — фонтан на розі вулиці Свято-Миколаївської та проспекту Поштового





Управління з питань благоустрою та житлової політики виконавчого комітету Центрально-Міської районної у місті ради також має намір підписати угоду саме із цим підприємцем. В цьому тендері він знову єдиний, хто захотів утримувати фонтан. Підприємець поступився і візьме за низку робіт не 250 тисяч гривень, як планували йому заплатити чиновники, а 230 тисяч гривень.

Якщо угоду все ж підпишуть, то цей фонтан Головко обслуговуватиме до 31 жовтня 2023 року.

Всього протягом перших 4 місяців 2023 року криворізький ФОП підписав договорів на виконання робіт за кошти платників податків на понад 4 мільйони гривень. Така інформація міститься в аналітичній системі Youcontrol.




Матеріал створено за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.


Редактор: Денис Шабанін

Посилання скопійовано в буфер обміну