Мешканець Кривого Рогу вимагає від Росії більше 25 мільйонів гривень: деталі

Мешканець Кривого Рогу вимагає від Росії більше 25 мільйонів гривень: деталі

Фото: Pixabay

В березні 2023 року мешканець Кривого Рогу відсудив у Російської Федерації більше 25 мільйонів гривень майнової шкоди,завданої під час незаконної збройної агресії проти України.

Про це йдеться на Єдиному державному реєстрі судових рішень.

8 грудня 2022 року мешканець Кривого Рогу звернувся до Центрально-Міського суду з позовом до Російської Федерації про відшкодування шкоди. Він пояснив це тим, що 20 лютого 2014 року розпочалася військова збройна агресія РФ проти України, що призвело до окупації РФ частини території України, а саме: Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

В квітні 2014 року розпочалася друга фаза збройної агресії РФ проти України, коли контрольовані спецслужби РФ проголосили створення Донецької народної республіки (07.04.2014) та Луганської народної республіки (27.04.2014).

27 серпня 2014 року РФ розпочала масове вторгнення регулярних підрозділів Збройних Сил РФ на територію Донецької та Луганської областей.

21 лютого 2022 року президент РФ Путін підписав укази про визнання Донецької народної республіки та Луганської народної республіки самостійними республіками, а також підписав з республіками договори про дружбу, співпрацю та допомогу.

24 лютого 2022 року розпочалася збройна агресія РФ проти України повномасштабне вторгнення агресора РФ на суверенну територію України.

В даний час Україна залишається об`єктом збройної військової агресії з боку РФ.

Таким чином, РФ несе відповідальність за порушення прав і свобод українського народу та за незаконну конфіскацію майна громадян України, які проживають на її території.

Позивач вважає, що незаконне заволодіння РФ природними ресурсами України під час незаконної окупації території АРК, Луганської та Донецької областей РФ порушило низку прав і свобод, визначених у Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

«Акціонери» України, якими є Український народ, тобто громадяни України понесли збитків у сумі 36 трильйона 700 мільярдів доларів США, що на кожного громадянина України припадає 1990149,79 доларів США, якщо брати за розрахунок чисельність громадян України в загальній кількості 18440 823 людини, враховуючи динаміку виробництва споживання хліба населенням України за 2020 рік, без врахування населення та тимчасово окупованих територіях, які за час окупації в добровільному порядку набули громадянства РФ», - йдеться у судовому документі.

Це призвело до нанесення йому матеріальної шкоди в розмірі 1 990 149,79 доларів США.

Позивач на судове засідання не з`явився, його представник надав суду заяву про розгляд справи без його участі. Представник відповідача на судове засідання також не з`явився.

Центрально-Міський суд позовну заяву чоловіка до Російської Федерації про відшкодування шкоди задовольнив частково.

Зобов’язавши стягнути з Російської Федерації на користь мешканця Кривого Рогу відшкодування майнової шкоди завданої внаслідок конфіскації Російською Федерацією природних ресурсів українського народу під час незаконної збройної агресії проти України в розмірі 24 583 718,34 гривень та моральної шкоди в розмірі 1 259 300 гривень — загалом більше 25,8 мільйона гривень.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну