На Дніпропетровщині висадили 2 гектари хвойного лісу

На Дніпропетровщині висадили 2 гектари хвойного лісу

Фото: ДніпроОДА

Вчора, 25 квітня, на 2 гектарах землі Дніпропетровської області висадили понад 13 тисяч звичайних та кримських сосен.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

«Загалом заліснено 5% території Дніпропетровщини. Сьогодні саджали на території, яка на початку двохтисячних пережила сильні пожежі. Вогонь знищив тут чимало дерев. Тож відновлюємо», — зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак


Цієї весни в різних районах області планували висадити понад мільйон дерев. Втім поставлену задачу лісівники вже виконали.

«Зрештою закладено буде майже 300 гектарів лісів. А це – 2 мільйони насаджень, – пояснив директор Східного лісового офісу ДП «Ліси України» Олександр Кравченко. – Висаджуємо різні види дерев. Переважно сосни. Але є і ясені, акації та дуби – звичайні і червоні».

Сіянці, висаджені сьогодні, з власних розсадників лісгоспів. Аби отримати їх, потрібно щонайменше два роки.


«Спочатку потрібно зібрати шишку. Просушити її й отримати насіння. Після – ми висаджуємо його у лісорозсадниках. Доглядаємо за ним протягом двох років. І тільки тоді отримуємо готовий матеріал для заліснення», – каже директор філії «Петриківське лісове господарство» ДП «Ліси України» Іван Яловий.

Після висадки за соснами доглядають лісники. Проріджують, прибирають ті, що відстають у рості, або затуляють від сонця інші дерева. Ця кропітка робота триває роками.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну