Як проходить навчання у ліцеї, що працює офлайн у Криворізькому районі

Як проходить навчання у ліцеї, що працює офлайн у Криворізькому районі

Фото: Перший Криворізький

27 лютого у Софіївському ліцеї Криворізького району розпочалось офлайн-навчання, як проходять уроки, дізнавалась журналістка “Першого Криворізького”.
Офлайн навчанню передувала велика робота, говорить директорка ліцею Рима Тиркба.

Спочатку підготували укриття, для нього придбали коштом громади усі необхідні речі, потім його оглянула спеціальна комісія.

Після цього провели опитування серед батьків. У ліцеї навчаються 837 учнів, на очне навчання надали згоду батьки 405 учнів.

Укриття розраховане на 200 людей, включно з педагогами та працівниками ліцею, тому адміністрація запровадила змішану форму навчання, так звану ротацію учнів.

На сайті ліцею розміщена інформація, коли та які класи мають приходити у школу. Перевага надається учням перших, п’ятих та одинадцятих класів. Інші приходять у ліцей один-два рази на тиждень.

Вчителі проводять уроки одночасно онлайн і офлайн, оснащення проєкторами, ноутбуками та хорошим інтернетом це дозволяє.

Юлія Коляда, вчителька української мови з 20-річним стажем, та класна керівниця шостого класу розповідає: “В ліцеї зроблений ремонт, учнів підвозять автобуси, тільки працювати”.


У класі Юлії Коляди навчається 32 дитини, 4 з них знаходяться за кордоном, вони перейшли на сімейну форму освіти і раз на три місяці виконують необхідні завдання, які надсилають у школу. На очне навчання вийшли 16 учнів.

Під час повітряної тривоги всі переходять в укриття та продовжують навчання там.



10-класниця Софія говорить, що вона самостійно прийняла рішення повернутись на очне навчання, адже мотивація до вивчення деяких предметів на дистанційному у неї впала, та й осягнути точні науки очно дівчині простіше.


“Навчатися в школі класно, ми вже скучили за цим після року сидіння вдома. Класно побачити однокласників, поспілкуватися з усіма. Ми вже трохи відвикли, розслабилися, знання не ті все одно. В школі все ж легше даються уроки”, — погоджується з Софією її однокласниця Діана.


Зараз у Криворізькому районі дві громади перейшли на змішану форму навчання.

Наприкінці 2022 року – Девладівська, а в кінці лютого 2023 року – Софіївська.

"Це тилові громади, тут тихо, не було активних бойових дій, і школи мають можливість зараз займатись офлайн. Ми поступово будемо відновлювати по всій території Криворізького району офлайн навчання”, – сказав начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну