Від початку нерестової заборони на Дніпропетровщині затримали 50 порушників

Від початку нерестової заборони на Дніпропетровщині затримали 50 порушників

Фото: Дніпропетровський рибоохоронний патруль

У перший тиждень квітня на Дніпропетровщині викрили 50 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Зорема, складено 38 протоколів - за ч.3 ст.85 КУпАП (порушення правил рибальства), 10 - за ч.4 ст.85 КУпАП(порушення правил рибальства). Також оформлено 2 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляється на сторінці Дніпропетровського рибоохоронного патруля у Фейсбук.

"За даний період у порушників вилучено 78кг водних біоресурсів та 18од. заборонених знарядь лову (сітки, раколовки, «драчі»). Накладено штрафів на суму 3213грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 259947грн", — повідомив керівник рибоохоронного патруля Василь Волков.
Так, 5 квітня інспектори виявили громадянина, який незаконно добував водні біоресурси з гумового човна на Єлизаветівському котловані, поблизу с.Єлизаветівка Дніпровського району. За допомогою раколовки порушнику вдалося добути 20 раків. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 66640грн.

6 квітня аналогічне порушення зафіксовано на Кам’янському водосховищі, поблизу с.Мишурин Ріг Кам’янського району. Виявлено громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями –2 сітками. У такий спосіб порушнику вдалося добути 50 кг риби, а саме: плітка, плоскирка, карась сріблястий, окунь та лящ. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 169609грн.

На зловмисників складено протоколи про адміністративні правопорушення. Човни, заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.








Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну