У ветеранів Дніпропетровщини з`являться помічники

У ветеранів Дніпропетровщини з`являться помічники

Фото: Перший Криворізький/архівне фото

Пілотний проєкт створення інституту помічника ветерана вже у травні стартує у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

"Інститут помічника ветерана функціонуватиме за принципом "рівний – рівному". До обов’язків помічника входитиме індивідуальний професійний супровід ветеранів у межах переходу від військової служби до цивільного життя. Йдеться про консультування, організаційну роботу, представлення інтересів тощо. Простою мовою – це спрямування та допомога в отриманні довідок, допомога в тому, де і як пройти програми підвищення кваліфікації або, наприклад, отримати підтвердження сертифікатом наявних навичок, куди працевлаштуватись та багато інших послуг", — розповіла генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Мінветеранів Світлана Березіна.

Вона зазначила, що майбутніх помічників ветерана готуватимуть при центрах ветеранського розвитку на базі визначених закладів вищої освіти. У партнерстві з МОН будуть розроблені спеціальні навчальні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та членів їхніх родин.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького".

Посилання скопійовано в буфер обміну