На вокзалі у Кривому Розі оголосять хвилину мовчання на вшанування жертв ракетного удару по Краматорську

На вокзалі у Кривому Розі оголосять хвилину мовчання на вшанування жертв ракетного удару по Краматорську

Фото: Укрзалізниця

На знак вшанування пам'яті жертв російського ракетного обстрілу 8 квітня 2022 року залізничного вокзалу у Краматорську о 10:30 на всіх вокзалах України буде оголошена хвилина мовчання.

Про це акціонерне товариство "Укрзалізниця" повідомляє в Телеграмі.

Рік тому, 8 квітня 2022 року, Росія завдала ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська, який був тоді однією з головних точок евакуації для жителів Донецької області.

За даними правоохоронців, внаслідок цього воєнного злочину проти цивільних загинула 61 людина, у тому числі семеро дітей.

"Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження стосовно цього злочину, здійсненого з особливим цинізмом. Невідворотне покарання знайде всіх винних у цьому ударі, без винятку. Потяг на Гаагу вже зачекався своїх пасажирів", — наголосили в Укрзалізниці.

Як зазначається в повідомленні, за кілька годин до атаки, вночі, залізничникам вдалось вивести з вокзалу у Краматорську три поїзди з евакуйованими. Вони були відрізані внаслідок ворожого удару по шляхопроводу поблизу станції Барвінкове. Ці рейси стали рятівними для майже 4 тисяч пасажирів, а після атаки вокзал Краматорська був тимчасово зачинений через пошкодження.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну