У Кривому Розі перевірили якість питної води у квітні: чи відповідає нормам

У Кривому Розі перевірили якість питної води у квітні: чи відповідає нормам

Фото: Перший Криворізький

З 31 березня по 6 квітня, на території Дніпропетровської області дослідили 169 проб питної води на мікробіологічні та фізико-хімічні показники на відповідність до вимог Державних санітарних правил і норм.

Про це повідомляється на сторінці Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ у фейсбук.

За мікробіологічними показниками всі досліджені проби води відповідають встановленим нормативам. Значення фізико – хімічних показників залишається на рівні багаторічних показників, без аномальних змін.

Установа продовжує здійснювати лабораторний контроль якості питної води, що надається населенню області з водозаборів на Каховському водосховищі.

“Додатково до планового періодичного контролю та щоденного дослідження якості питної води на час воєнного стану, в населених пунктах, що забезпечуються з Каховського водосховища (місто Кривий Ріг, Нікополь, Марганець, Апостолово), взята на постійний лабораторний контроль питна вода на виході в мережу з насосно-фільтрувальних станцій Каховського водопровідного комплексу «Кривбасводопостачання», Радушанського водопровідного комплексу на Південному водосховищі (яке забезпечується водою із Каховського водосховища через канал Дніпро-Кривий Ріг), КП «Покров-водоканал» та КП «Лиман»”, — йдеться у повідомленні.

На період воєнного стану, враховуючи нестабільність та можливість виникнення різних непередбачуваних ситуацій, в тому числі і на системах водопостачання, Центр рекомендує вживати лише кип’ячену або питну доочищену фасовану воду.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну