Служба безпеки України на Дніпропетровщині викрила антиукраїнських агітаторів

Служба безпеки України на Дніпропетровщині викрила антиукраїнських агітаторів

Фото: Перший Криворізький

Співробітники СБУ заблокували діяльність колаборантів та антиукраїнських агітаторів, які здійснювали проросійську агітацію в інтернет-просторі з підтримки окупації ворогом українських територій та заперечували факт збройної агресії РФ проти України.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Так, викрито мешканця Кам’янського, який на власній сторінці в одній із соціальних мереж розповсюджував інформаційний контент із публічними закликами на підтримку представників окупаційних органів влади. У своїх постах він розповсюджував проросійські наративи щодо нелігитимності української влади та її «нацистської» направленості. Спілкування в інтернеті з проросійськими активістами надихало його на всебічну підтримку дій ворога. Колаборант відкрито проводив «кремлівську» пропаганду, висловлював заклики до визнання квазіутворень «днр/лнр» та співпраці з маріонеточними окупаційними адміністраціями.

Також, співробітниками СБУ встановлений мешканець Нікополя, який мав проросійську позицію та мріяв про встановлення «путинського режиму» на території України. Після повномасштабного вторгнення громадянин активізував антиукраїнську агітацію та регулярно розповсюджував проросійські пости на особистій сторінці в соцмережі з підтримкою військової агресії рф. Прихильник путінського режиму критикував українську владу, підтримував «боротьбу з нацистами» в Україні та чекав на повну окупацію нашої держави РФ.

Крім того, непрацюючий мешканець Жовтих Вод не зміг гідно реалізувати себе в соціумі, і звинувачував у цьому керівництво країни. Після початку повномасштабного вторгнення рф, він серед свого близького оточення активно підтримував дії окупаційної армії в Україні. Через особистий акаунт в інтернеті висловлював меседжі щодо підтримки проведення так званої «спецоперації» РФ, а також встановлення влади окупантів на всій території України. Копіювання пропагандистської риторики «рупорів кремля» він доповнював власними коментарями щодо покращення життя після «визволення» України та заперечував факт збройної агресії рф проти нашої держави.
Співробітники СБУ викрили фанатів «руського миру» і блокували ворожу агітацію.
У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які агітатори використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень трьом російським прихильникам слідчими СБУ повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.



Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну