На Дніпропетровщині продовжуть незаконно виловлювати рибу: скільки порушень за тиждень

На Дніпропетровщині продовжуть незаконно виловлювати рибу: скільки порушень за тиждень

Фото: Дніпропетровський рибоохоронний патруль

За тиждень, з 27 березня по 2 квітня, на Дніпропетровщині порушники незаконно виловили 45 кілограмів риби. Рибоохоронний патруль склав 24 акти порушення законодавства у сфері охорони водних ресурсів.

Про це повідомив Дніпропетровський рибоохоронний патруль на своїй сторінці в соцмережі.

Збитки, завдані рибним запасам, склали більш ніж 280 тисяч гривень.

Правоохоронці склали два акти щодо безхазяйного майна та вилучили 11 одиниць заборонених знарядь лову – сітки, «павуки», «драчі».

Розмір накладених штрафів дорівнює 1 700 гривень.

«Нагадаємо, що з 1 квітня в Дніпропетровській області розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у Кам'янському та інших водосховищах вона триватиме з 1 квітня по 9 червня, у Дніпровському водосховищі – з 5 квітня по 13 червня, у Каховському водосховищі – з 10 квітня по 18 червня, на всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) в межах Дніпропетровської області – з 01 квітня по 20 травня, а у придаткових водоймах – з 01 квітня по 30 червня»,
— йдеться у повідомленні.

Звертаємо увагу, що залежно від ступеня завданих збитків передбачена кримінальна відповідальність за статтею 249 Кримінального кодексу України (незаконне заняття рибним промислом).

Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 17 000 до 51 000 гривень або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Читайте також: На Дніпропетровщині водний патруль виявив браконьєра


Посилання скопійовано в буфер обміну