4 квітня – День створення НАТО

4 квітня – День створення НАТО

Фото: Перший Криворізький

4 квітня — День створення НАТО. Саме цього дня 1949 року в США створили організацію Північноатлантичного договору, в якій об'єдналося 12 країн світу в оборонний блок. Нині до цієї організації належить 30 країн.

НАТО — міжнародний військово-політичний союз, який був заснований для безпеки та стабільності. В післявоєнні роки Європа та США прагнули захистити себе від німецького реваншизму та радянської агресії.

Ще 4 квітня святкують День вітаміну С. Цей вітамін дуже корисний для організму людини, адже він потрібен для зниження артеріального тиску, захищає шкіру, допомагає під час створення колагену, зміцнює імунітет, позитивно впливає на пам'ять. Найкращими джерелами вітаміну С є свіжі овочі та фрукти без термічного оброблення.

4 квітня відзначають Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки. Не брати в руки підозрілі предмети, повідомляти про такі знахідки в поліцію або в ДСНС – головні правила, які має пам'ятати кожен.

Зараз тема мінної безпеки набуває все більшої актуальності серед усіх верств населення. Адже через війну натрапити на нерозірвані боєприпаси можна будь-де. Тож, дуже важливо навчати і дітей, і дорослих правилам поводження з вибухонебезпечними предметами. Це може врятувати найцінніше – життя.

При знаходженні вибухонебезпечного пристрою:

  • негайно (з безпечного місця) повідомте чергові служби ДСНС (тел. 101), Національну поліцію (тел.102);
  • не підходьте до предмета, не торкайтеся і не пересувайте його, не допускайте до знахідки інших людей;
  • припиніть усі види робіт у районі виявлення вибухонебезпечного предмета;
  • не користуйтеся засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);
  • дочекайтеся прибуття фахівців, укажіть місце знахідки та повідомте час її виявлення.
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну