СБУ затримала дніпрянина, який здавав ворогу розташування української авіації

СБУ затримала дніпрянина, який здавав ворогу розташування української авіації

Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала мешканця Дніпра, який збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території області.

Про це повідомляє СБУ.

Насамперед ворога цікавили місця розміщення та режими роботи українських військових літаків на території регіону. Зокрема, агент фіксував регулярність вильотів, кількість літаків тощо.

Крім того, він передавав агресору інформацію про наслідки повітряних ворожих атак на місто.

Ці відомості окупанти планували використати для масованих авіаударів по території області.

Для вербування ворог використав один із проросійських Телеграм-каналів, де фігурант активно поширював свої «дописи» на підтримку загарбників.

Отримані відомості він надсилав до ГРУ через месенджер у вигляді електронних координат та медіафайлів з прив’язкою до місцевості.

Під час обшуку вдома у підозрюваного правоохоронці виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
  • частина 2 статті 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • частина 2 статті 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Суд обрав зраднику запобіжний захід – тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Заходи проводили співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.




Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну