Криворіжцям нагадують про правила поводження з газом

Криворіжцям нагадують про правила поводження з газом

Фото: Криворіжгаз

Мешканцям Кривого Рогу нагадують про необхідність дотримання правил безпечного поводження з газом у побуті, а також своєчасне виконання технічного обслуговування газових мереж та обладнання.

Про це йдеться на сторінці компанії Криворіжгаз в соцмережі.

Нагадаємо, що сьогодні о 07:00 ранку на лінію 104 надійшло повідомлення про пожежу у багатоквартирному будинку по вул. Героїв полку "Азов" (колишня Черняховського).

Об 11:00 працівники газової служби, після отримання дозволу, здійснили обстеження внутрішньобудинкової системи газопостачання в квартирі, де сталася пожежа.

За попередніми висновками, причинами вибуху могли стати технічні порушення – самовільне втручання в систему газопостачання, заміна газових приладів, та відсутній договір на технічне обслуговування внурішніх мереж та газових приладів.

Це є порушенням п.5.7 Правил безпеки систем газопостачання.

Остаточні результати щодо причин надзвичайної ситуації будуть відомі після повного обстеження та висновків фахівців.

Нагадаємо, шо відповідальні за внутрішні мережі та газове обладнання у квартирах і приватних будинках їх власники, за загальні мережі в багатоповерхівках – балансоутримувач.

Це передбачено законом «Про житлово-комунальні послуги», в якому вказано, що технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем газопостачання проводиться коштом співвласників (ст.14, п.3).

У затверджений НКРЕКП тариф на розподіл газу витрати на ці роботи не закладені.

Нагадуємо правила користування газом у побуті:
  • Стежити за нормальною роботою газових приладів, димоходів і вентиляції, перевіряти тягу до включення і під час роботи газових приладів з відводом продуктів згоряння в димохід.

  • Перед включенням газової колонки або котла необхідно перевірити наявність тяги в димоході, для цього підноситься палаючий сірник до отвору у запальника або під ковпак колонки. Якщо тяга відсутня, полум’я спокійне, не відхиляється у бік приладу або полум’я відхиляється у бік приміщення, користуватися газовим приладом забороняється!

  • По закінченні користування газом закрити крани на газових приладах і перед ними, а при розміщенні балонів зрідженого газу всередині кухонь – додатково закрити вентилі у балонів.

  • Стежити за станом гнучкого шланга (він не повинен бути перекручений, натягнутий, торкатися побутових електроприладів).

  • Утримувати в чистоті газові плити, водонагрівачі, котли.

  • Не дозволяти користуватися газовими приладами особам які не пройшли інструктаж.

  • При несправності газового обладнання викликати працівників підприємства газового господарства.

Читайте також: Стала відома причина пожежі у п`ятиповерхівці у Кривому Розі

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до viber-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну