Екоактивісти пропонують долучитися до боротьби за чисте довкілля

Екоактивісти пропонують долучитися до боротьби за чисте довкілля

Фото: Перший Криворізький

28 березня Кабінет Міністрів України затвердив порядок запровадження автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин, який дозволяє не моніторити викиди для всіх старих промпотужностей, що наразі є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні. Тому екоактивісти громадської організації «SaveDnipro» пропонують українцям написати звернення щодо скасовування рішення КМУ про вищезазначений порядок.

«...Затверджений порядок вщент знищує перспективу «моніторингу на трубі» та дозволяє не моніторити викиди для всіх старих промпотужностей, які зараз є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні…», — пишуть представники громадської організації «SaveDnipro» на офіційній сторінці у соцмережі.

Також затверджений порядок дозволяє новим підприємствам не моніторити викиди ще п’ять років після скасування або припинення дії воєнного стану в Україні.

«...Ми прагнемо чистого та безпечного довкілля для людей, вже скалічених наслідками війни, й наполягаємо на скасуванні затвердженого порядку, що по суті видає дозвіл промисловості на безконтрольне отруєння громадян України…», — пишуть представники ГО «SaveDnipro».

Кожен українець може підтримати екоактивістів, для цього ГО «SaveDnipro» підготувала шаблон звернення фізичних осіб до представників органів влади:

  1. Перейдіть за посиланням: https://pdf.ac/1f9BlW
  2. Введіть свої дані, додайте дату та підпис у виділених полях
  3. Завантажте документ
  4. Відправте його на електронні адреси, вказані у шапці звернення, або за цим переліком:
Скільки заплатять криворіжці за техобслуговування системи моніторингу якості повітря

Посилання скопійовано в буфер обміну