Як працюватимуть дитячі садочки у Кривому Розі

Як працюватимуть дитячі садочки у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

З 17 квітня криворізькі дитячі садочки, що мають укриття, розпочнуть роботу в експериментальному режимі чергових груп. Планується, що таких закладів буде 32.

Про це повідомляє Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради.

Тривають ремонти у сховищах 20 дитячих садочків. І вони прийматимуть дітей не лише свого садочка, а й вихованців з закладів прилеглих мікрорайонів, де немає сховищ. Місткість укриттів повинна відповідати кількості дітей плюс працівників, які будуть перебувати в ньому. Вікова категорія дошкільнят – від 4 до 6 років. У чергових групах буде організовано освітній процес, прогулянки, сон та триразове харчування - сніданок, обід та підвечірок.

Групи будуть комплектуватися для дітей загального розвитку та спеціальні — для дітей з особливими освітніми потребами (легкого та помірного ступенів прояву) на базі садочків комбінованого типу.

Комплектування чергових груп дітьми буде проводитись лише на підставі заяви батьків або одного з батьків (якщо дитина виховується одним з батьків) чи законного представника дитини та довідок з місця роботи батьків.

В першу чергу будуть зараховувати малюків:
  • чиї батьки які працюють на підприємствах, установах, організаціях Кривого Рогу;
  • якщо один з батьків перебуває у лавах Збройних сил України;
  • якщо батьки загинули, перебувають у полоні чи пропали безвісти в ході бойових дій антитерористичної операції на сході України й операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях;
  • якщо батьки задіяні або загинули, перебувають у полоні чи пропали безвісти в ході збройної агресії РФ;
  • дітей військовослужбовців на період проходження ними лікування в закладах охорони здоров’я та реабілітаційних заходів строком до 6 місяців;
  • дітей військовослужбовців Національної гвардії України, підрозділів територіальної оборони та органів Національної поліції України в Дніпропетровській області.
Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну