Україна в ніч проти 26 березня перейде на літній час: як адаптуватися

Україна в ніч проти 26 березня перейде на літній час: як адаптуватися

Фото: Перший Криворізький

У ніч проти неділі, 26 березня, в Україні відбудеться перехід на літній час.

Це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України".

Переведення годинника на "літній" час дається людині значно важче ніж "зимовий перехід". Адже стрілки годинника доведеться перевести вперед, і ми втрачаємо цілу годину звичного сну.

Редакція 1kr.ua зібрала для вас кілька корисних порад, які допоможуть швидше адаптуватися у перші дні після переходу на "літній" час.

  • Готуйтеся до наступного дня заздалегідь. У перші дні після переведення годинника (а краще – взагалі взяти цю практику за звичку), варто готуватися до наступного дня заздалегідь. Підготуйте "на завтра" все, що можете: одяг, сумку, взуття, документи тощо. Це зекономить вам необхідний час та нерви і знизить стрес від ранку за новим режимом.
  • Людям із гіпертонією, які постійно приймають препарати, слід контролювати тиск зранку, щоб, за необхідності, перенести на одну годину і прийом ліків.
  • Слухайте спокійну розслабляючу музику. Це допоможе запобігти стресам та нервовим перевантаженням.
  • Харчуйтесь збалансовано: споживати більше свіжих салатів, варених круп та якомога менше смажених і солоних страв.
  • Слід відмовитися від кави і алкоголю в перші дні після переведення. Ці напої можуть негативно впливати на нервову систему і посилити стрес від зміни розпорядку дня.
  • Після пробудження рано вранці прийміть контрастний душ. Він допоможе підбадьоритися. А в цілому, як відзначають медики, на адаптацію після переведення годинників на літній час може піти не менше ніж тиждень.


Посилання скопійовано в буфер обміну